Change perspectives

Over een positieve mindset gesproken.. Een paar weekenden geleden was ik samen met mijn Allerliefste lief op weg naar Schiphol. Een weekje Nederland in verband met een training die ik daar ging volgen. We vlogen met KLM. De avond daarvoor zaten we gezellig bij twee Nederlandse vrienden in Stockholm te eten en hadden we het nog over hoe weinig vertraging KLM altijd heeft. Dus..
Dit keer liep dat wat anders. Niet dat KLM er per se iets aan kon doen, maar we hadden wel ruim twee en een half uur vertraging.
Heel jammer natuurlijk, want dat betekende minder tijd met mijn zusje in Amsterdam. Maar verder was ik er eigenlijk wel relaxt onder. Geen stress. Toch niets aan te doen. En het mooie was dat ik heerlijk aan mijn nieuwe website voor YourNewToday heb zitten werken.

Natuurlijk is het vervelend en vertrek ik liever gewoon op tijd. Ik weet nog dat ik nu bijna een jaar geleden samen met mijn moeder in het vliegtuig zat. Ook van Stockholm terug naar Nederland. We hadden toen een overstap op Kopenhagen en we hadden ook vertraging. Ik was toen super gestresst in het begin. Totdat mijn moeder me er aan herinnerde eens even te denken aan alle adviezen en tips die ik geef in mijn blogs. Haha. Jup, that’s true. Gewoon mee gaan in het moment en maar gewoon laten gebeuren. Waar ik invloed op heb, daar kan ik mee aan de slag als ik het anders wil. Waar ik toch niets aan kan doen, is zoals het is en dan maak ik er het beste van.
Nu ben ik superblij met de vorderingen die we gemaakt hebben met mijn nieuwe website. Ik heb zelfs nog aan een interview gewerkt dat binnenkort online komt op een andere site, dus leuke dingen gedaan ondertussen.

Grappig hoe ik zo steeds vaker opmerk dat ik een stuk chiller ben dan ik ooit was. Hoe is veel meer ruimte kan geven aan wat er is en daarin steeds opnieuw kies wat mijn rol is in dat geheel. Dat gaat steeds meer vanzelf en dan denk ik achteraf:

“Hé, dat doe ik nu opeens heel anders, dan hoe ik dat voorheen zou hebben gedaan.”

Die rust is echt heel fijn. En het scheelt me ook heel wat frustratie en dus negatieve energie. En nee, dat betekent niet dat ik maar gewoon met minder genoegen neem tegenwoordig. Ik wil nog steeds altijd het beste uit mezelf en de situatie halen, maar ik kan me wel meer neerleggen bij wat op dat moment ‘het beste’ is.

Want zoals alles relatief is, is ‘het beste’ dat natuurlijk ook.
Op deze manier kijken naar wat ik doe helpt mij trouwens sowieso heel goed. Ik vertrouw mezelf steeds meer, als het gaat om ‘of ik heb gedaan wat me ‘het beste’ leek op dat moment. Dat maakt voor mij het maken van ‘fouten’ ook meteen een stuk minder ‘erg’. Ik weet dat ik altijd vanuit ‘mijn beste en meest oprechte intentie’ handel en dat geeft rust.

 

Heb vertrouwen, geef ruimte aan wat ontstaat, neem jouw ruimte hierin in en Leef!

Struggle jij soms  met die positiviteit?  Zie jij vaak beren op de weg en merk je dat dit je soms tegenwerkt omdat je eigenlijk wel toe bent aan verandering? Dat gevoel herken ik heel goed! Gelukkig heb ik hierin mijn weg gevonden en struggle ik hier nu veel minder mee! Zo fijn!
Wil jij graag weten wat ik hierin voor jou kan betekenen? Laat me dat dan weten via dit formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een eerste afspraak in te plannen (t.w.v. €97,-). 

Advertenties

18 gedachtes over “Change perspectives

 1. maddy zegt:

  Wat fijn dat je wat chiller bent geworden, ja moet het vaak inderdaad maar nemen zoals het komt. Ik denk altijd maar zo; kan er toch niets aan veranderen.. Mezelf extra druk maken vreet energie en ik heb mezelf er alleen maar mee..

  Like

  • lanneleeft zegt:

   Jaa, Maddy.. je druk maken om iets dat je toch niet kunt veranderen heeft geen zin. En kun je het wel veranderen, dan heeft druk maken ook geen zin, dan is in actie komen het enige dat helpt 🙂

   Like

 2. alexa zegt:

  ik denk idd dat het goed is om hier af en toe echt even bewust mee bezig te zijn. Soms zie je opeens hele andere dingen en daar moet je soms even bij stil staan. Ik herken mezelf hier wel in!

  Like

 3. Joandi Loes Tholen zegt:

  Ik struggle heel vaak met positiviteit, onbewust straal ik soms toch echt negatieve gedachtes uit. Helemaal niet dat dit mijn bedoeling is. Maarja het is makkelijker om negatief te denken dan positief denk ik vaak.

  Like

  • lanneleeft zegt:

   Hi Joandi< Herkenbaar hoor. Soms is die positieve mindset even helemaal niet zo vanzelfsprekend..! Knap dat je je er in ieder geval al bewust van bent, dat is de eerste stap. En focus je daarna vooral op wat je wél wilt, in plaats van wat er 'anders kan'. 🙂

   Liked by 1 persoon

 4. Natalie (@latanie) zegt:

  Ik heb hier boven me heel luidruchtige buren wonen waar ik in het begin echt ZOOO opgejaagd van kon worden. Tegenwoordig lukt het me beter om er me gewoon niet druk in te maken, het is wat het is en wil me niet tot hun niveau verlagen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s