Een wijze les van Tony

Een paar maanden geleden was ik aan het Skypen met een oud collega. We hadden een leuk gesprek over hoe we allebei ooit met het Leven! struggelen. Hoe we allebei balans zoeken tussen ‘gaan voor het beste’ en soms ook ‘gewoon even genoegen nemen met wat er is’.

Er ontstond een leuke vergelijking met onze favoriete snack. Namelijke Tony Chocolonely.

Het leven is soms namelijk net zo’n reep chocola. Ik weet heel goed wat ik wil: Ik wil alleen maar doen wat ik écht wil. Wat mij écht blij maakt.

Zo is dat ook met chocola. Ik hou van chocola eten. En dan vooral van Tony! Maar… Niet alle repen vind ik even lekker. Sommigen zelf helemaal niet, die passen gewoon niet bij mijn smaak. Die koop ik dan ook nooit en stel dat ik die cadeau zou krijgen, zou ik ‘m niet eten. Ik word daar namelijk helemaal niet blij van.
Dus wat doe ik: Als wij mensen op bezoek krijgen vragen zij heel vaak of ze wat voor ons mee kunnen nemen uit Nederland. Vaak is ons antwoord dan: “Tony Chocolonely!”. Die is hier in Stockholm namelijk lang niet in zoveel smaken te verkrijgen als in Nederland en kost minimaal twee keer zoveel. Dus hoe leuk is het zoiets cadeau te krijgen?!

“Als je niet weet wat je wilt, krijg je ook wat je niet wilt.”

Vertelde iemand mij eens. Dat geldt voor Tony ook. Als wij ‘gewoon’ vragen om een reep Tony, maar niet duidelijk zijn in welke we dan precies willen, krijgen we gewoon wat die ander denkt dat we willen. Soms klopt dat, soms ook niet.

Toen wij zeiden dat we graag oranje en groen wilden, kregen we al vaker de repen die we op dat moment écht lekker vonden en die ons écht blij maakten.

En toen we nog specifieker aangaven dat het om de donkergroene met hazelnoot ging of de lichtgroene met zeezout en pecannoten, kregen we nóg vaker precies dat wat ons blij maakt.

Zo werkt dat ook in het ‘echte Leven!’.
Een duidelijker beeld van wat jij wilt, waar jij naartoe wilt, wie jij wilt zijn, wat jij wilt uitstralen en wilt doen, helpt jou dat ook echt waar te maken.
Hoe helderder jouw visie op wat jou écht blij maakt, hoe meer dit soort dingen op jouw pad zullen komen en hoe gemakkelijker jij duidelijke stappen kunt zetten richting Jouw Nieuwe Vandaag!

Voor ons was dit een heel leuke vergelijking, omdat het zou duidelijk is. Met een reep van Tony met cola en knettersuiker, maak je mij niet blij. Die koop ik niet en eet ik niet.

Waarom zou ik dan in het dagelijks leven wel dingen doen en eten die mij helemaal niet blij maken, terwijl ik weet dat ik altijd een keuze heb en er uiteindelijk altijd een keuze is. Deze vergelijking helpt mij iets vaker ‘nee’ te zeggen tegen dingen die eigenlijk helemaal niet passen bij mijn Nieuwe Vandaag en vaker te kiezen voor wat daar wel bij past. Ik ben blij dat ik een helder beeld heb van wat mijn Nieuwe Vandaag is en welke acties hierbij passen. Daar ben ik supertrots op.
Nog trotser ben ik op het feit dat ik mijn eigen methode heb ontwikkeld om ook jou daarmee te helpen als jij wilt. Wij kunnen samen aan de slag om te ontdekken welke reep wél en welke níet past bij Jouw Nieuwe Vandaag!

Ik heb er al zin in! Als jij dat ook wil, laat het me weten, dan gaan we dat doen!

Kies en Leef!

Ben jij ook steeds maar zoekende in weten wat je écht wilt? Vind jij het lastig je eigen keuzes te maken? Daar had ik ook last van, maar ben nu expert in mijn eigen keuzes maken en dat deel ik graag met jou!
Wil jij graag weten wat ik hierin voor jou kan betekenen? Laat me dat dan weten via dit formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een eerste afspraak in te plannen (t.w.v. €197,-). 

Advertenties

Een gedachte over “Een wijze les van Tony

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s