Shit head

In onze woonkamer hangt een kaart met de tekst: 

Poephoofd

Dat vond ik een leuke kaart. Nog steeds ook, daarom heb ik ‘m daar hangen natuurlijk. 

Soms kan ik me opeens heel goed identificeren met dat poephoofd 😉
Afgelopen week voelde mijn hoofd af en toe even zo vol, dat het weer zo’n moment was. Ik voelde me moe en vol en helemaal niet relaxt. Er kwam ook maar weinig uit mijn handen, naast de leuke trainingen die ik gaf.
Vandaar ook dat ik even een stuk minder geblogd heb, voor wie dit was opgevallen ;-). 

Ik heb mezelf steeds beter leren kennen en dat ervaar ik als iets superzinvols. Nu weet ik ook over mezelf dat ik anderen heel fijne, goede ideeën en tips kan geven om te doen. Maar weet ik ook als geen ander hoe lastig het is, om die ideeën en tips zelf uit te voeren, júist als ik ze het hardst nodig heb. In mijn ‘poephoofd-stand’ dus.

Het liefst doe ik dan namelijk niets, of zo min mogelijk. Beetje bank hangen, Facebooken, of wat voor onzinnigs allemaal nog meer.
Ik schrijf nu “Het liefst…”. Nou, jij weet waarschijnlijk net zo goed als ik dat die dingen die daar dan achteraan komen helemaal niet matchen met dat eerste deel van die zin. Haha.
Het liefst voel ik me gewoon chill en energiek natuurlijk en doe ik van alles, en ervaar ik rust en creativiteit en wat nog allemaal meer!
Niets bank hangen en Facebooken!

Herken jij dat?? Ik vind het in ieder geval altijd heel irritant en super-niet-bevredigend!
Vaak frustreert het me ook alleen maar als ik dan langer dan dat ik het écht leuk vond tv keek ofzo. En dat wil ik natuurlijk niet! Want dat gevoel zorgt bij mij in ieder geval niet voor een leuke dag met een voldaan gevoel!

Ik slinger mezelf dan even aan met een lekker ontbijtje, een lekker kopje verse thee een dansje in de woonkamer of ik ga lopend naar mijn afspraak in plaats van met de metro, of ik doe even iets van yoga of een paar push ups, gewoon voor de energie. Mijn lichaam wakker maken! Beetje raar misschien, maar werkt goed!
Echt even iets Doen! Niet langer blijven hangen, letterlijk, maar actie! Opruimen helpt ook altijd, vind ik heerlijk!
Alhoewel dat mijn productiviteit niet altijd ten goede komt, want opruimen duurt altijd lang bij mij ;-).

Dus dat. Dat helpt mij van mijn Poephoofd af! Natuurlijk laat ik de kaart lekker hangen, want die is gewoon leuk!

Kom in actie en Leef!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s