Kom in de Flow!

In de flow zitten. Herken jij dat gevoel? Zo’n lekker gevoel waarbij alles lijkt te lukken. Het woord toeval gebruik je opvallend veel. Je voelt je goed, energiek en bent blij. Anderen werken graag met je samen en leven op als ze in contact met je zijn. En het geluk is, dat jij ook energie van hen krijgt. Want zit je in de flow, dan trek je vaak ook mensen aan die je fijn vindt. Mensen, maar ook situaties. Als je in de flow zit, gebeuren de leukste dingen. Met andere woorden, als je blij bent gebeuren de leukste dingen
Lees hier tips om in de flow te komen op werk gebied. 

Zit jij in die flow op dit moment? Schudt jij je werk uit je mouw? Geniet je van de mensen en de schoonheid om je heen? Voel je je blij en gelukkig? Nice! Keep things going!
Niet..? Niet erg, you can do it!
Met de volgende tips vind jij die flow gemakkelijk terug en, vertrouw er op.. Dan gebeuren écht de leukste dingen! De flow helpt je ook om efficiënt te werken en te doen wat jij wilt. In de flow vertrouw jij op je intuïtie en maak je sneller en betere beslissingen.

Hoe kom jij eigenlijk in die flow?

De flow is iets waar je ‘in’ en ‘uit’ kunt gaan. Het is heel handig om te weten wat er voor zorgt dat jij in de flow komt.
Heb jij een idee van hoe jij in de flow komt? Weet jij welke dingen werken voor jou? Zet die dingen dan extra veel in en ga daarvoor. Richt je op dat wat je leuk vindt en voel dat door heel je lijf.
De flow ontstaat namelijk vanuit kracht. Vanuit (zelf)vertrouwen. Als jij kunt doen wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent en je daar fijn bij voelt, heb jij grote kans in die flow te komen.

Meer van wat er is

Ik geloof oprecht dat je altijd ‘meer van wat er al is of soortgelijk’ ontvangt. Ik schreef al eerder 4 praktische tips die hier mee te maken hebben en die jouw dag meteen een stuk leuker maken als jij ze toepast. Wil jij die lezen? Laat me dat dan even weten via deze link, dan kom je direct op de site met die tips die jouw dag (nóg) leuker maken!

Met ‘meer van wat er al is’ bedoel ik dat als jij blij bent, je meer redenen krijgt om blij te zijn. En als je je rot voelt en je daar niets aan doet, je meer redenen krijgt om je rot te voelen. Klinkt cru voor mensen die zich op dit moment even helemaal niet chill voelen. Dat ken ik. Maar ik weet ook dat het anders kan. Dat je zelf invloed hebt op hoe jij je voelt. Dat werkt ook zo met de flow.

Er is meer nodig dan alleen blij zijn

Blij zijn en je gelukkig voelen is superwaardevol, maar is niet voldoende om in de flow te komen. Hieronder noem ik een paar andere dingen die belangrijk kunnen zijn om ‘in the zone’ te komen.

Kies de juiste omgeving | Omring je met mensen en situaties die jou blij maken. Voor de één is dit een koffietentje, de ander werkt fijn aan zijn eigen opgeruimde(?) bureau of keukentafel en weer een ander werkt heerlijk vanuit haar bed. Kijk wat voor jou werkt. Voor mij is het ook altijd anders. Soms vind ik het chill om thuis te werken en andere keren zit ik liever in een koffietentje. Soms zit ik liever in kleermakerszit aan de salontafel of juist lekker rechtop aan de keukentafel. Test het uit! Misschien hebben jullie een lekkere binnentuin op het werk, ga daar eens zitten met je laptop of tablet, lekker met die heerlijke lentezon :-).

Stel een duidelijk doel | Bedenk goed wat het is, dat jij wilt doen. Wat levert het je op? Motiveer jezelf daarmee. Dit helpt je om gefocust te kunnen werken.

Stop multitasken | Multitasken lijkt super efficiënt en zinvol, maar niets is minder waar. Ik ga hier verder niet teveel over zeggen. Gewoon niet doen en je richten op één taak! 🙂

Stel een tijdslimiet | Beperk de tijd die jij besteed aan de taak die je wil doen. Daarmee voorkom je uitstellen en lang blijven nadenken over hoe en wat. Dit helpt mij om gewoon te DOEN en GAAN! En geeft mij meer vrije tijd, hoe chill! Zoals Nike zegt: Just do it!

Voorkom afleiding |  Heb jij snel dorst? Hou een flesje water bij de hand. Hongerig persoon? Honger leidt af en heeft meestal een negatief effect op je humeur. Zorg dus dat je voldoende gegeten hebt voor je aan de slag gaat of houdt iets gezonds te snacken bij de hand.
Zet je telefoon uit of op vliegtuigstand. Sluit je mail af, sluit alle onnodige dingen in je browser en ga ervoor. Werk je op kantoor met meerdere collega’s? Laat hen weten dat jij niet beschikbaar bent de komende 45 minuten bijvoorbeeld. Sluit je deur of zet een koptelefoon op.
Ik heb zelf alle meldingen op mijn telefoon uitstaan. Zelfs die van whatsapp of smsjes bijvoorbeeld. Die krijg ik pas binnen als ik mijn telefoon open. I’m in control :-). Geeft mij een fijn gevoel en véél minder afleiding! Probeer maar eens!

Maak het leuk | Zorg dat wat je doet, jou blij maakt. Maak het eventueel extra leuk door jezelf te belonen als je de taak volbracht hebt. Ik beloon mezelf bijvoorbeeld met een lekker stuk chocola of een lunch buiten de deur. Maar even 5 minuten dansen in de woonkamer maakt mij ook altijd weer blij en energieker. Doe jij dat wel eens?
Op kantoor is dat natuurlijk lastiger, maar loop even een rondje buiten als beloning! Dat vind ik ook altijd heerlijk!

Doe meer van hetzelfde | Meerdere ‘dezelfde’ dingen achter elkaar doen, helpt je ook in de flow te komen. Moet jij 3 verslagen schrijven of 5 facturen versturen? Doe ze dan allemaal achter elkaar aan. Spaar bepaalde dingen bijvoorbeeld op voor de woensdagmiddag of donderdagochtend. Reserveer een blok voor facturen of verslagen en jas er een paar achter elkaar doorheen. 🙂
Mij helpt dat heel erg als ik blog. Ik ben benieuwd hoe dit jou helpt!

Dus!! Ik ben benieuwd hoe dit rijtje jouw dag beïnvloed!

Geniet van de Flow en Leef!

Wil jij graag meer weten over hoe jij het leven voor jezelf nét een beetje leuker maakt? Heb jij het gevoel die flow al lang niet meer gevoeld te hebben omdat je de uitdaging in je werk of leven mist? Herken je dat gevoel van ‘de automatische piloot’ terwijl dat eigenlijk helemaal niet bij je past? Maar weet jij niet hoe je daar nu verandering in kunt brengen? Daar help ik je graag bij! Laten we beginnen met een gratis kennismakingsgesprek, waarin we bespreken waar jij tegen aan loopt, dan bekijken we of en wat ik voor jou kan betekenen! Ik heb er al zin in! Neem hier contact met me op voor zo’n gesprek via Skype of Facetime. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s