Springlevend

Leven. Voor mij krijgt dat woord steeds meer betekenis. Eigenlijk wordt het veel meer dan een woord en is het een mindset, een leefstijl, dan ‘gewoon’. 
Leven is voor mij nu zoveel anders dan wat ik voorheen deed. Los van of het één goed of fout is, het voorheen wel of niet superleuk was. Het is anders. Het is soms ook moeilijk en vaak spannend. Maar wel altijd met een lach op mijn gezicht en neuriënd of zingend. 
Voor mij betekent Leven keuzes maken, prioriteiten stellen, voelen, ervaren, durven en lef hebben. 
Door op deze manier te Leven wordt het voor mij steeds leuker, echter, oprechter. De afgelopen week heb ik heel wat spannende keuzes gemaakt. Kleine (een afspraak maken bij de tandarts, en geloof me, met mijn gebit was dat in Nederland altijd al een ding.., laat staan nu in een ander land met een andere taal én kiespijn) en grote. Een grote angst die ik overwon was het loslaten van oordelen en verwachtingen met betrekking tot Zweese les – en ja…, that’s an ongoing story, het loslaten van oordelen en verwachtingen -.
Al langere tijd denk ik er over te stoppen. Omdat de manier van onderwijs niet helemaal bij me aansluit, omdat ik het jammer vind dat er minder energie en tijd overblijft voor het ontdekken van de stad waarin we nu wonen en ik minder inspiratie voelde voor mijn blogs en Leven.
Na lang wikken en wegen heb ik deze week dan toch een mail verstuurd aan de school dat ik stop. Spannend, want wat vinden anderen hiervan? Hoe vul ik dan mijn sociale behoefte in? Maar bij het werkelijke ‘verzenden’ voelde het vooral goed.
Ik wil graag Zweeds leren, maar ik durf te zeggen dat ik nu al een aardig gesprekje kan volgen en een en ander kan terug zeggen. En belangrijker, ik leer het wel. Op mijn manier aanwezigheidsplicht waar ik tegenop zie of op een later moment. Daar voel ik me competent en gemotiveerd genoeg voor.
En die sociale behoefte? Tuurlijk, dat voelt even eng. Want door regelmatig naar Zweedse les te gaan, heb ik veel mensen leren kennen, had ik iedere dag wel iemand om even een grapje mee te maken, maar aan de andere kant merkte ik ook dat het lang niet allemaal mensen waren met wie ik écht een connectie voelde. En die mensen kruisen mijn pad wel, dat heb ik al gemerkt en ik vertrouw er op dat dat zich voort blijft zetten. En daarnaast, dit is voor mij een mooie reden wat dieper in te gaan op de contacten die al gelegd zijn. Meer tijd en ruimte voor. Supertof, want contact betekent geïnspireerd worden en inspireren.

En nog iets spannends, misschien ook enigszins impulsief – this is how I roll 😉 -, maar wel heel oprecht en vol enthousiasme. Daar vind je meer over onder deze link.
Weg angst, hallo energie en nog meer avontuur!
I can do this, my rules, my life!

Leef!

Advertenties

Een gedachte over “Springlevend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s