Wat hoor ik?

“Vandaag die ik wat mijn hart mij ingeeft”.
Dat is het ‘vandaag-kaartje’ dat ik vanochtend uit de dikke stapel trok.
Mooi voornemen! Wat zeg ik, voornemen?! Mooi om vandaag te Doen, bedoel ik natuurlijk.

Maar wat geeft mijn hart me eigenlijk in? Dat is nog best lastig, moet ik zeggen. Mijn hoofd heeft geen versterker nodig om me te vertellen wat ik allemaal kan doen vandaag, die laat zich wel horen, hoor! Stofzuigen, Zweeds leren, opruimen, Facetime-en, whatsapp-en, op Facebook kijken, oh nee, yoga, mediteren, wandelen, vrienden maken, boodschappen doen, bloggen, lezen en nog veel meer hoor..!
Maar mijn hart, ik weet niet, maar die lijkt niet zo te schreeuwen, fluisteren misschien, of het denkt gewoon in zichzelf, of het is stil. Of.. misschien schreeuwt het juist, maar draag ik oordoppen  met de verkeerde filter. Hoor ik daardoor gemakkelijker mijn hoofd en wordt mijn hart ‘weggefilterd’.

Grappig dat ik vervolgens zonder er echt over na te denken een chill muziekje op zet, ontspannen naar de tekst luister en even later mijn laptop pak en begin te typen. Er verschijnt een lach op mijn gezicht – trek in gedachten mijn oordoppen uit, of verwissel ik juist de filters? –  en ik bedenk me dat dit misschien gewoon één van de dingen is die mijn hart me ingeeft. Het hoeft niets groots of ingewikkelds te zijn, gewoon doen wat me voldoening brengt op dit moment.
En oke.., ik weet vandaag zeker, waar ik gisteren nog over twijfelde. Ik ga iets doen wat ik nog niet eerder gedaan heb, ik ga iets doen wat ik nog niet eerder tegen iemand gezegd heb te willen doen, ik ga iets doen wat mijn hart me ingeeft!

Doe wat je hart je ingeeft en Leef!

Advertenties

3 gedachtes over “Wat hoor ik?

  1. Toine en Ellen Waalwijk zegt:

    Hallo Lanne en Ronald, nou jullie zijn wel gesetteld daar. goed hoor! Zo knap zoals jullie het samen beleven en er ook van genieten. Iedere dag is dus een belevenis en geeft jullie energie om voor jullie moedige stap te gaan. Mooi hoor. Samen het avontuur aangaan, samen de ervaringen delen. Zo blijven doorgaan he…zekers!! Groetjes.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s